|
במקום לעשות העתק הדבק הזנתי לך לינק. אני מבין שאתה לא רוצה לבקר בבלוג ולקרוא, אז להלן דף אודות. מקווה שזה יענה על שאלתך
אני סוחר יום ומנהל כספים בקרן גידור קטנה (סוחרים בלונג ושורט באמצעות חוזים עתידיים, אופציות ומניות). לאחרונה, החלטתי לפתוח בלוג, בו אשתף סוחרים אחרים וסווינגרים בשיטות בהן אני פועל. כמו מרבית הקוראים, גם הקריירה שלי כסוחר, התחילה בקורס לניתוח טכני בסיסי. בשנים שוריות, בהן השוק עולה ללא הפסקה, הניתוח הטכני הבסיסי פועל מצויין. אולם, במצב של דשדוש או כשהתנודתיות עולה, הניתוח הטכני הבסיסי, אינו מספק תוצאות טובות או אינו מאפשר תוצאות מקסימליות. לאחר שהשגתי מודעות זו, הבנתי, שהפאזל אינו שלם ושעלי ללמוד את "השיטות היעילות" לעשיית כסף בשוק. תהליך הלימוד שלי היה קשה (בעיקר פסיכולוגית), יקר (שכר לימוד שהשארתי בשוק ושכר לימוד לאלו שאימנו אותי) אך בעיקר היה מאתגר. מטרת הבלוג הינה לספק כלים פרקטיים טכניים ושאינם טכניים לסוחר, לסווינגר ולמשקיע אשר יסייעו להבין טוב יותר את תמונת המצב ולבצע השקעות וטריידים מתוחכמים יותר. הכלים הללו מטפלים בנושאים העיקריים שבמסחר החל מפסיכולוגיה של הסוחר והמשקיע, ניהול כסף (Money Management), ניהול סיכונים (Risk Management), ניהול הטרייד (Trade Management), הבנת תמונת המצב הכללית בשוק (Trends and Sectors Rotation), תבניות מסחר – Setups המאפשרות טריידים עם Risk/Reward מיטבי. הבלוג יכלול חומר כתוב עם יסודות המסחר ודברים שאני חושב שכדאי לדעת ועם קטעי וידאו בהם אציג ניתוח מניות, תבניות מסחר, ניתוח יום המסחר, Setups נבחרים ועוד.. אדגיש שאין מטרת בלוג זה להוות שירות איתותים או המלצה כלשהיא לטריידים אפשריים. החומר שאציג בסדרת הוידאו הינו לימודי ויעסוק בטריידים שבוצעו או בניתוח של מכשירים פינסיים שונים אשר סיפקו הזדמנות מעניינת למסחר או השקעה.
אודותי: בשנים האחרונות אני מתגורר בחוף המערבי בארה"ב. בעל תואר ראשון במדע המדינה, תואר שני ביחב"ל ותואר שני במנהל עסקים. דרך אגב, להשכלתי האקדמית כמעט ואין קשר למקצועי כסוחר ומנהל כספים… אני סוחר בחוזים עתידיים על מדדים, באופציות על מניות (לרוב אסטרטגיות) וסוחר במניות. טווחי המסחר שלי הינם החל מ-SCALP ועד לאחזקות של מספר שבועות. תלוי במניה ובזמן. המסחר שלי מבוסס על שיטת TOP-DOWN לפיה אני בוחן את המניה במספר אינטרוולי זמן החל מהגדול וצולל לעבר אינטרוול קטן בו אני מתזמן את הכניסה לפוזיציה. במקביל לניתוח הטכני, אני בוחן מספר פרמטרים שאינם טכניים, טרם כניסה לפוזיציות שאינן יומיות, כלומר סווינגים או אחזקות. ארחיב על כך בפוסטים השונים. 70% מהטריידים שלי הינם Trend-Following ורק כ-30% הינם Counter-Trend או CLIMAX. למה אני עושה את זה? רבים מכם בוודאי שואלים, למה לו להשקיע זמן יקר על בלוג חינמי? מה יוצא לו מזה? ההחלטה לפתוח את הבלוג, מבוססת על שתי סיבות מרכזיות. העיקרית, הינה הרצון שלי לתרום מהידע שצברתי ולסייע למשקיע המתחיל, להתגבר על המוקשים שכרישי וול סטריט טומנים לו בכל שנייה. אחרי הכל, במסחר בשוק ההון אין ליגה למתחילים והסוחר המתחיל, מיד מתמודד כנגד ענקי הענקים שמנסים להוציא ממנו את מיטב כספו. הדוגמא שאני תמיד נותן היא שתדמיינו שאתם עולים לשחק כדורסל נגד קובי ברייאנט או גולף נגד טייגר וודס. חלק עיקרי מהידע שצברתי הוא כלל לא ידע בשוק ההון אלא ידע על הפסיכולוגיה של הסוחר. לפי ניסיוני, זהו הגורם המכריע שעושה את ההבדל בין סוחר מרוויח למדשדש או מפסיד. להערכתי 90% ממסחר הינו פסיכולוגיה ורק 10% הינם SETUP's. דרך אגב בוצעו מחקרים בנושא אשר הציגו באופן חד משמעי שניהול הטרייד הינו הגורם המכריע לרווח או הפסד ולא אופן הכניסה לטרייד או "בחירת המניה". ברצוני לשתף בתהליכים פסיכולוגיים ולעודד סוחרים אחרים להתנהל נכון מבחינה פסיכולוגית. הרווח והסיפוק שלי נובעים מהיכולת שלי לתרום ידע חשוב ומשמעותי לאחרים. הסיבה השנייה להקמת הבלוג היא אנוכית: כרס"ן לשעבר בצנחנים, אני יודע, שאחת הדרכים הטובות ביותר להשתפר ולהיות מוביל בתחום היא דרך הדרכה. הבלוג הזה הינו הפלטפורמה ההדרכתית שלי אשר מחייבת אותי לתת לכם הקוראים את המידע הטוב והמדויק ביותר. אני מקווה, שבבלוג זה, אצליח להעביר את הידע שצברתי ולסייע למשקיעים רבים אשר נאבקים להצליח בהשקעות בוול סטריט.
|